VDHCH 1994, DKCHS 1995, INTCH 1995, KBHV 1995, KLBCH 1996, Sporpr.

Rosborg's Boris
Champ. Boris
Opdrætter og ejer:
Dyrlæge Pernille Rosborg
Tværvejen 10, Aale
7160 Tørring
Tlf. 75 67 65 67
nydam.prpc@mail.tele.dk

linje

Boris er født d. 3. november 1991 i sin mor, Tranevangs ZJ Pinjetax' (i daglig tale kaldet Dixies) andet kuld. Foruden Pernille og hendes mand består familien i dag af Dixie, Rosborg's Amalie (fra Dixies første kuld) Boris og Billie fra andet kuld og Rozzo, der er indkøbt udefra. Familien driver desuden hobbylandbrug.

Jeg så Boris første gang ved Dansk Gravhundeklubs udstilling i Silkeborg 1992. Boris optrådte da i hvalpeklassen, hvor han blev bedømt som Særdeles Lovende og blev Bedste Hvalp, mens min gamle Uffe deltog i veteranklassen.

Boris, 3 måneder
Uffe blev pensionist, og jeg så ikke Boris igen før efter Uffes død. Scenen var atter Gravhundeklubbens udstilling i Silkeborg, året var 1995, og Boris løb med næsten alt, hvad der var at løbe med. Han blev Bedst i Racen, Udstillingens Bedste Champion og Best in Show 3.

Inden alle disse hædersbevisninger regnede ned over ham, havde jeg dog allerede lagt mærke til ham, ikke blot for hans gode udseende, men især for hans dejlige temperament. Boris er simpelthen en af de rareste hunde, jeg har mødt, og han har heldigvis givet sit gode gemyt i arv til den søn, jeg siden kom til at dele seng med.

Boris på hjemmebane Da jeg mistede Uffe, var jeg ikke umiddelbart klar til at starte igen med en ny hund. Såret skulle først have lov til at læges, før der var plads til en ny hund i min tilværelse. Hen på sommeren 1995 var jeg kommet så langt, og derfra var der ikke langt til at ringe til Pernille for at forhøre, om Boris evt. skulle have søskende. Det skulle han ikke, Dixie var efterhånden blevet for gammel til det nummer, men til gengæld skulle Boris være far.

På den måde blev jeg henvist til Mogens Juul Nielsen i Juelsminde, Milloups opdrætter. Inden den endelige beslutning besøgte jeg både Boris og den vordende mor, Line, i deres respektive hjem, og var godt tilfreds med det, jeg så.

Boris var lige så dejlig på hjemmebane som ude, og Line var - en uge før fødslen - så tyk, at hun kunne have haft brug for en rulleskøjte under maven.
kødben

Lige siden jeg for to et halvt år siden blev "mor" til en Boris-søn har jeg haft stor glæde af Pernilles fagkundskab. Altid har hun været villig til at svare på mine - sommetider temmelig forvirrede - spørgsmål omkring det at have hundehvalp, udstilling, sporprøver osv.

Vi har også mødtes på udstillinger, som her i Herning 1996, hvor Boris og Milloup var rørende enige om, at jeg godt kunne hoste op med det, jeg gik og gemte i lommen. Ikke kun gemyttet, men også appetitten er gået i arv...

Giver du en bid?

7 år og still going strong

Herning 1998
Han kan endnu, den gamle. Søndag d. 8. november 1998 deltog far og søn igen i DKKs udstilling i Herning. Da Boris i mellemtiden er fyldt 7 år, stillede han denne gang i både championklasse og seniorklasse. Af 16 fremmødte langhårede gravhunde blev kun de 3 championhanner af den strenge dommer anset for gode nok til at modtage CK. Milloup måtte "nøjes med" en placering som 1. vinder u/CK og cert i brugshundeklassen, der havde 5 deltagere. Til gengæld kan vi så med stolthed meddele, at "vor far" på familiens vegne holdt fanen højt og løb med placeringerne som Bedste Champion, BHK1, Bedste Senior og Bedst i Racen - bl.a. foran den hund, der dagen før var blevet BIR og BIS 3 på Gravhundeklubbens udstilling i Vejen.

Da vores race var færdigbedømt allerede før middag, valgte Pernille ikke at deltage med Boris i store ring om eftermiddagen. Boris var ellers berettiget til fremmøde i både Udstillingens Bedste Senior og konkurrencen om Bedst i Gruppe 4, men hvordan det kunne være gået, får vi aldrig at vide.

Silkeborg 1999
Vinteren gik, foråret kom, og desværre kom regnen også den 23. maj, da årets udstilling i Lunden i Silkeborg skulle løbe af stabelen. Silkeborg er nok det sted, hvor Boris i sin karriere har høstet de største triumfer, og 1999 blev ingen undtagelse. Farmand startede i fin, men temmelig våd, stil med at vinde championklassen. Dernæst var det sønnekes tur i brugshundeklassen, og Milloups placering blev en 2. vinder med CK af 7 deltagende hunde.
I bedste han klassen gav Boris den lige en tand til og fulgte successen fra Herning op med endnu en placering som BHK1. Her blev Milloup placeret som nr. 4. Med sejren erhvervede Boris sig Erco's Mindepokal til ejendom, da han som den eneste har vundet den 3 gange.
Og knap havde dønningerne lagt sig, før Boris igen var på banen i seniorklassen, hvor han hentede sig endnu et par røde og et enkelt lilla bånd. Men så blev det heller ikke til mere i denne omgang. I BIR konkurrencen måtte den gamle se sig slået af en smækker ungmø på kun 2 år.

Pernille valgte igen at tage hjem inden konkurrencerne i store ring, så derfra er der intet at melde. Alligevel:

De' ikk' så ring' endda!!

Flag
knap Horsholms J. Eveline

Familie-index
Forside

Opdateret d. 14-8-03 c