Milloups nevøer og niecer
Alex sommer 1998 s Da Milloup og hans søskende i sin tid flyttede hjemmefra, blev en af tæverne i kuldet, Alex, tilbage hos Mogens som selskab for gamle "Mor Line".
Og da Mogens efter at have haft et enkelt kuld hvalpe på Line havde fået blod på tanden, ja så gik der såmænd ikke mere end to år, før han besluttede, at også Søster Alex skulle have lov at prøve moderskabets glæder.
Første kuld, 6 tæver og en enkelt han efter kennel Tranevangs Czardostax v. d. Teschenhöhle blev født den 12. juli 1998.
Da dette eksperiment også gik over al forventning, var der ikke så lang betænkningstid på at gentage successen et år senere.

Andet kuld

Den 30. september nedkom Milloups søster Alex derfor med et homogent kuld bestående af 3 tæver og 3 hanner, hvor faderen igen var Czardostax v. d. Teschenhöhle.
Fødslen gik i gang om eftermiddagen ved 14-tiden, og en interesseret tilskuer ved barselssengen var også den nu 10-årige Mor Line.
Små sultne gravhundehvalpe


På det næste billede, det til højre, er hvalpene blevet nogle dage ældre, og de har taget godt på.
Bemærk de velpolstrede bagdele!

Alex er en formidabel mor, der tager sig godt af sine små. På billedet til venstre er hvalpene kun et par dage gamle, men som det ses har de allerede fundet ud af det væsentligste her i tilværelsen; de har fundet baren - altså mælkebaren..

Lidt større, stadigvæk sultne gravhundehvalpe

linje
Ifølge DKKs regler skal hvalpe have navne, inden de fylder 3 uger. Mogens havde nogle problemer med at finde på, men hans børnebørn kom meget belejligt på besøg - for øvrigt medbringende hvalpenes storesøster Luna, og børnene blev enige om følgende navne: Cita, Tanja, Josefine, Viktor, Buster og Skipper.
Hvalpenes stamtavle kan ses her.
De første oplevelser med mælkeprodukterLuna syntes det var vældig spændende at komme "hjem" på besøg, og hun snusede noget til hvalpene. Bror Felix var også på besøg, mens hvalpene var små, men han kunne slet ikke bringe sig til at interessere sig for småkravlet - han ville meget hellere afsætte stregkoder udenfor!

Da hvalpene var 3 uger gamle, begyndte Mogens traditionen tro at servere andre kosttilskud, i første omgang yoghurt, for dem. Hvalpene kastede sig grådigt over - og ud i - dette nye tilbud. Yoghurt fremmer også det sociale samvær, idet man efter at have væltet sig lystigt i sagerne rigtig kan komme hinanden ved, mens man i en glad bunke slikker hinanden rene for yoghurtrester.

Hvalpene blev efterhånden mere og mere livlige, og snart kunne kassen ikke mere holde dem inde. Alex forlod dem i længere og længere tid ad gangen, og gamle Line trådte til som reservemor. Line har dog den faste overbevisning, at hun har gjort sin borgerpligt som mor, så når hvalpene forsøgte at kravle ind under hendes "mælkebar", fik de i vendinger der ikke var til at misforstå at vide, at dét kunne de godt glemme.
For at give hvalpene plads til at udfolde sig, uden at hele hytten af den grund blev hærget til en meter over gulvhøjde, blev det livlige bundt flyttet over i "børnehaven" i stalden - hvor også Milloup og Alex tilbragte en del af barndommen. Her blev der også sat en griselampe op, så ingen skulle gå frysende omkring.
På opdagelse udenfor kurven
linje
Vi har netop - maj 2001 - fået at vide, at Alex for 3. gang er blevet parret hos Czardostax, og at der ventes hvalpe engang i juni måned. Hvis nogen skulle være interesseret, så har Mogens tlf. 75 69 32 37.

linje

Første kuld

7 på stribe - 5 uger gamle
Alex's første kuld, 6 tæver og 1 han, f. den 12. juli 1998:
Felix, Julia (Britta), Tulle, Luna, Ricke, Camilla og Ping (Emma).

linje

To af Alex' børn har fået egen side. Besøg Viktor og Emma og hendes hvalpe.

Familie-index knap
Forside knap

Opdateret d. 14-8-03c