På opfordring fra to af mine blinde venner, Susanne Nolsøe og Ole Brun Jensen, har jeg gjort mit bedste for at indrette denne hjemmeside blinde-venligt, så vidt det har kunnet lade sig gøre uden at ødelægge layout osv. der er tilpasset den trods alt største gruppe besøgende.

Milloups hjemmeside er blevet afprøvet og godkendt af Bobbys software, og følgelig er alle grafik-elementer på disse sider nu blevet udstyret med en alternativ tekst. Dem, du vil møde flest af er "s" (spacer, der bruges til at få tekst og grafik til at blive, hvor jeg vil have dem. Glem alt om dem). Desuden "knap" og "linje". Knapperne er alle udstyret med enten en link-tekst eller en alt-tekst, der fortæller hvor linket leder hen. Mange knapper har begge slags tekst. Linje er blot en delelinje, der er brugt enten til at dele teksten op eller som dekoration. Alle billeder og andre grafik-elementer har en beskrivende alternativ tekst. Faktisk er den grafik, du har fulgt herind, en spacer. Linket herind kan altså kun ses af blinde (og seende, der tilfældigvis fører musen hen over det sted, hvor linket er). Nederst på hver side - som oftest klods opad notitsen "Opdateret" er der også en skjult tæller. Jaws (eller hvad du nu bruger) vil muligvis opfatte denne tæller som en grafik, men det er den ikke. Glem den. Grafik, der kun hedder "c" betegner tællere. Hvis du vil vide, hvad en tæller er for en fyr, og hvordan talen reagerer på den, så er der også en nederst på denne side - allernederst.

Om selve sidens layout kan jeg fortælle, at hjemmesiden består af en indgangsside med sprogvalg (index.htm) og tre ens, underliggende hjemmesider på hver sit sprog. Fra index-siden vælger man det ønskede sprog, og føres derefter til henholdsvis "indexdk.htm" (dansk), "indexgb.htm" (engelsk) eller "indexty.htm" (tysk). Det er sandsynligvis fra den danske index-side, du er kommet herind, og det er den side, du kommer tilbage til fra linket i bunden af siden her.

Fra index-siden fører en række links dels til underindexer og dels til enkelte underliggende sider. Af underindexer findes: Milloup og familie med præsentationer af Milloup, hans forældre og enkelte af hans søskende og disses afkom. Stamtavler indeholder Milloups stamtavle, en præsentation af en ubrudt gravhundelinje fra Milloup og tilbage i tiden til en gravhund født i 1868, samt de sidste 12 udgaver af Månedens Stamtavle. Milloups Rejsedagbog indeholder fortællinger fra forskellige rejser, Milloup og jeg har været på i tidens løb. Spørgsmål og svar indeholder dels stamtavlerelevante spørgsmål og dels de oplysninger, som folk har sendt mig som svar på tidligere stillede spørgsmål. Kitas Uffe er en mindeside for den hund, jeg havde før Milloup. Diverse er en blandet landhandel med de emner, der ikke logisk passer ind i en af de ovennævnte kategorier, Links giver sig selv, og Sprogvalg fører til hovedindgangssiden med sprogvalg. Alle indexer har en tilsvarende linksrække i bunden af dokumentet. Nederst på index-siden findes en liste over de seneste ændringer, og her er der almindeligvis link direkte til den side, hvor der er lavet opdateringer. Siderne i Rejsedagbogen og siderne med Milloups familie indeholder temmelig mange billeder. Nogle af disse billeder er samtidig links, der ved klik viser en større udgave af samme billede i et separat browservindue. Du går ikke glip af noget ved at springe disse over.

Om layoutet på selve stamtavlerne kan jeg nævne, at jeg benytter en tabel-model, der er nem at overskue for seende, men som nok kræver lidt forklaring for blinde. 6-generationers stamtavlerne bestå af en boks øverst med navn og data på den hund, hvis stamtavle det er. Nedenunder findes 3 bokse ved siden af hinanden, den venstre indeholder to bokse under hinanden med hundens to forældre, den midterste de 4 bedsteforældre (også i hver sin boks), og den højre indeholder de 8 oldeforældre. Fra hver oldeforælder vises videre til de numre længere nede, der tilhører hundens forældre.

Tip-oldeforældre og tip-tipoldeforældre findes længere nede i dokumentet i bokse, der kun er to i bredden med en hund til venstre (en tip-olde) og dennes to forældre (tip-tipolder) til højre. Muligvis er det nemmeste, hvis du vil studere disse stamtavler nærmere, at læse sidens kildetekst. I så fald er rækkefølgen fra forældre og frem: far - farfar - farfarsfar - farfarsmor - farmor - farmorsfar - farmorsmor - mor - morfar - morfarsfar - morfarsmor - mormor - mormorsfar - mormorsmor. Via numrene kan du dernæst finde frem til en given oldeforælders forældre og bedsteforældre. Alle hunde har et nummer, og en anden måde at finde forældrene til en ønsket hund er at gange dens nummer med 2 (giver dens far) og gange med 2 + lægge 1 til (giver dens mor).

Så mange var ordene, jeg har gjort mit bedste for at gøre siden nogenlunde nem at navigere på - jeg håber, det er lykkedes i rimelig grad. God fornøjelse på Milloups Stamtavle-Hjemmeside! Tilbage til index-siden

Opdateret d. 14-8-03c