Service for blinde
s Index:

Milloup & Familie

Mil-logo

Stamtavler

Mil-logo

Milloups Rejsedagbog

Mil-logo

Spørgsmål & Svar

Mil-logo

Kitas Uffe
(1981-1995)

Mil-logo

Diverse

Mil-logo

Links

Mil-logo

Sprogvalg

Mil-logo

s
Velkommen til Milloups Stamtavle-Hjemmeside

 Hyggehunden Milloup

Milloup døde d. 28. juli 2011 i en alder af 15 år, 10 mdr, 11 dage.


Milloup havde det fint til en time før han døde. Denne video er optaget 19. juli 2011.
Hensigten med denne hjemmeside er først og fremmest at komme i kontakt med andre personer rundt omkring i verden, der er lige så "tossede" som jeg selv, når det drejer sig om stamtavler. Min egen interesse i mine to hundes stamtavler (begge langhårede gravhunde) har i tidens løb bragt mig i kontakt med et utal af flinke og interessante mennesker. Det er utroligt, hvor hjælpsomme folk bliver, når man henvender sig og beder om oplysninger om en hund, der måske har været død de sidste 20-30 år eller længere. Alle (inkl. jeg selv) elsker at tale om netop deres hunde, og det har derfor været forholdsvis nemt at samle de første brikker til puslespillet.

Dog kommer der et punkt, hvor denne metode ikke duer længere. Når man først er kommet 20-30 år tilbage, er mange mennesker flyttet i mellemtiden og lader sig ikke efterspore. Hvis de så samtidig er holdt op med at have gravhunde på konkurrenceniveau, bliver opgaven uoverkommelig. Når man går endnu længere tilbage, løber man ind i det uundgåelige problem, at ikke blot hundene, men også deres ejere, forlængst er gået til de evige jagtmarker. Dele af Milloups stamtavle er sporet helt tilbage til de gamle, korthårede, tyske hunde som f.eks. Hundesports Waldmann, og langt tilbage i stamtavlen støder man også på ruhårede gravhunde, som f.eks. Mentor Ditmarsia osv.

De hunde, jeg søger oplysninger om, spænder i tidsrum fra begyndelsen af 1970'erne og helt tilbage til "de gamle kæmper". I perioden efter ca. 1960 drejer det sig udelukkende om langhårede gravhunde. Fra ca. 1930-1960 er der også korthårede hunde med, og før 1930 er alle hårlag repræsenteret. Milloups forfædre spreder sig over et stort område, og indtil videre har jeg fundet forfædre i følgende lande: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Frankrig, Schweiz, England, USA, Ungarn og Østrig.

s
Milloup

Opdateret d. Opdateret d. 29.7.2011 s
tæller

© 1997-2003 Bente Feldballe